Kód Vizsgálatok megnevezése Módszer
1+2 Érzékszervi vizsgálat+előkészítés MTK 2004.III.2.1.
3 Nedvesség MTK 2004 III.4
3/a Nedvesség olajmagvak MSZ EN ISO 665:2001
4 Nedvesség előszárítással MTK 2004 III.4
5 Nyers fehérje MSZ EN ISO 5983-2:2009
7 Emészthető nyers fehérje (mest.em.) MSZ 6830-5:1987 3.fejezet
8 Energia és fehérjeérték számítása kérődző  MTK 2004 II. I.3 szakasz
8/a Energiaszámítás sertés takarmányból MTK 2004 II.2.
8/b Energiaszámítás baromfi takarmányból 152/2009/EK VII. melléklet
8/c ME számítás baromfi tak.-ból Hartel szerint  MTK 1990 II/2.21.1
10 Nyers rost MSZ 6830-7:1981(visszavont. szabvány)
10/a Savdetergens rost ( ADF) MTK 1990 II. 8.2  7.3 szakasz
10/b Semleges detergens rost ( NDF) MTK 1990 II. 8.2  7.2 szakasz
10/c Savdetergens lignin ( ADL) MTK 1990 II. 8.2  7.6 szakasz
11 Nyers zsír  (“A”módszer) MSZ 6830-19:1979
13 Nyers zsír “B”vagy”C” módszer (összes) MSZ 6830-6:1984  4.fejezet(visszavont szabvány)
11/a Olajtartalom MSZ EN ISO 659: 2010
14 Keményítő tartalom MSZ 6830-18:1988 2.fejezet (visszavont szabvány)
18 Aminósavak (teljes garnitúra ) MSZ EN ISO 13903:2005
15 Lizin MSZ EN ISO 13903:2005
16 Metionin MSZ EN ISO 13903:2005
17 Cisztin MSZ EN ISO 13903:2005
19 Treonin MSZ EN ISO 13903:2005
20 Nyers hamu MSZ ISO 5984:1992 (visszavont szabvány)
21 Homok MSZ ISO 5985:1992(visszavont szabvány)
22 Ca (AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
24 Mg (AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
25 P ,(fotometria). MSZ ISO 6491:2001
27 K(AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
28 Na (AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
29 Karbamid* MSZ 6830-13,enzimatikus
30 A-vitamin (HPLC) MSZ 6830-36:1985 3. fejezet (visszavont szabvány)
31 E-vitamin (HPLC) MSZ 6830-37:1985 3.;5. fejezet (visszavont szabvány)
32 D3-vitamin* (HPLC) MTK 1990 III. 41
  B1 vitamin (előkeverékekből)* (HPLC) MTK 2004 III.42
  B2 vitamin (előkeverékekből)* (HPLC) MTK 2004 III.44
  B6 vitamin (előkeverékekből)* (HPLC) MTK 2004 III.46
33 Vízoldható klorid MSZ ISO 6495:2001
50 Savszám MSZ 6830-11: 1999 7.4 szakasz
51 Peroxidszám MSZ 6830-11: 1999 7.3 szakasz
54 Béta-karotin* HPLC
54/v Védett karotin* HPLC
55 pH pH-mérő
56 Illósavak (ecet-,propion*-,vaj-,i és n-valerián*..-,kapron*-,tejsav.) gázkromatográfia MSZ 6830-39:1986
58 Összes cukor MSZ 6830-26:1987
66 Cu (AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
67 Mn (AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
68 Zn (AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
69 Fe (AAS) MSZ EN ISO 6869:2001
105 Tejcukor (laktóz)* MTK. XIV. fejezet
166 Ammónia (szabad,kötött,összes)* desztillálás,titrálás
170 Alkoholok (metil-,etil-,i-propil,n-propil)* Gázkromatográfia
  F2 toxin  (Zearalenone) ELISA módszer AgraQant Zearalenone 25/100:2009
  T2 toxin ELISA módszer AgraQant T-2 toxin 20/500:2009
  DON toxin  ELISA módszer AgraQant DON 0.25/5.0:2009
  Aflatoxin B1 ELISA módszer AgraQant Aflatoxin B1 2/50:2009
  Ochratoxin A ELISA módszer AgraQant  Ochratoxin 2/40:2009
  Fumonisin összes ELISA módszer AgraQant Fumonisin 0.25/5.0:2009

A *-gal jelölt vizsgálatokra a laboratórium NAT által nem akkreditált.